Vurdering af andelsbolig

Udskriv

Hvorfor skal jeg have vurderet min andel?

Der er mange udfordringer i at sælge en andel, og boligmarkedets tilstand siden finanskrisen gør det ikke nemmere. Med de faldende boligpriser, er flere sælgere mere interesseret i at få solgt hurtigt, end i at få en ordentlig pris. Jeg møder ofte spørgsmålet: Hvorfor skal jeg have vurderet mine forbedringer, når jeg alligevel ikke kan få fuld pris for min andel?

En vurdering giver mere værdi for pengene!

Det er vigtigt at vise en potentiel køber, at han trods alt får mere for pengene end i en tilsvarende lejlighed uden forbedringer, så det er muligt for en køber at se muligheden i at sælge forbedringen på et senere tidspunkt, selv om man har fået forhandlet et nedslag i prisen på grund af et lavere prisniveau på ejendomsmarkedet.

Bliver forbedringer ikke registreret og dokumenteret, når de bliver lavet, må man ikke efterfølgende sælge dem. Man siger populært, at lejligheden er ’født’ med den pågældende forbedring. Som køber ikke må videresælge en forbedring man ikke selv har givet noget for.

Det er derfor vigtigt, at forbedringerne registreres og dokumenteres hurtigst muligt, da de ellers må vurderes af vurderingsmanden. Er der ikke dokumentation for håndværkerregninger, vil vurderingen ligge lavere, fordi der kan være tale om eget arbejde.

Powered by PointLink Joomla 2.5 extensions. & justLinux 2012